Pónisport

„FEST DER PFERDE“ GRAZBAN / AUSZTRIA

indultunk Grazba és mind a 3 nap telt ház elött bemutathattunk egy izgalmas pónivágtát.

Minden póni amely starthoz állt, a mi istállónkból jött. Szarkaláb az összes futamban rajt – cél gyözelmet aratott, de Don Pedro mindig a nyomában volt. A 3.- 5. Helyért nagy küzdelem zajlott.

Minden versenyőnek és nézőnek nagyon tetszett a müsor és dicsérték a kis harcos pónik és a fiatal lovasok teljesítményét és gyorsaságát.

A Göllner Joseph csapata (horsedeluxe GmbH) ismét kárprázotos versenyt és egy színvonalas gálamüsört rendeztek. A fogathajtók között indultak magyarok is. A dijugratás zsüriei között Fugli Károly is jelen volt.

 

Team:

Habsburg Ildikó (11) – Szarkaláb (8)

Habsburg Sophia (13) – My little Fox (4)

Török Szonya (11) – Beszeg Dani (9)

Habsburg Karl-Konstantin (9) – My Lady (13)

Csokány Lili (13) – Don Pedro (10)

Ujra kaptunk egy meghivót, hogy bemuthassunk egy póni steeplechase-et. 5 pónival

(Habsburg Lothringen Eilika)

 

Szarkaláb 4. éve verhetetlen az OTP Világkupán

Wieder einmal hat Szarkaláb ihre Extra-Klasse bewiesen. Souveräner Start-Ziel-Sieg beim diesjährigen OTP Weltcup in Budapest. Sie wurde dieses Jahr zum ersten Mal von

Ildiko geritten, die sich langsam an die höhere Gangart ihrer 7 jährigen Ponystute gewöhnt hat. Als 2. flog Mozes mit Marina Genzwein über die Ziellinie, dicht gefolgt von Sophia mit Don Pedro und ihrem Bruder Karl-Konstantin mit Mylady. 5. Wurde Csokany Lili mit Bezzeg Dani und 6. Bendegusz mit Eszter MMMMM.

Es war ein spannendes Rennen, denn der 2. Und 3. Platz wurden heiss umkämpft. Den Zuschauern wurde Ponysport von der feinsten (und schnellsten) Seite präsentiert und garantiert hat sich niemand gelangweilt. Schade war nur, dass es dieses Mal ohne Vorrunden war und somit lediglich ein Freitag- und ein Sonntag-Rennen stattfand. Dank Istvan Pecsi wurde auch die richtige Rennbahnstimmung in die Sportarena projeziert. Welches Pony kennt nicht seine Stimme, wenn es heisst „Starthoz, Starthoz,….“ Danke Gabor Schaller für die stoische Ruhe beim Start und Istvan Pecsi für deine Stimme. Den Kindern bedeutet dieses Rennen so viel wie eine Medaille.

 

Kincsempark 2013. Szeptember 1.

Idén is megrendezésre került a pónigalopp futam a Kincsemperkban. 9 bátor pónijockey képviselte a Magyar Póni Klubot. A verseny több mint izgalmas volt, mivel Szabó Nikolett is rajthoz állt a verhetetlen kancájával Csillával. Valószínűleg Niki csak erdőkben és mezőkön edz és jobban szereti a sebességet mint az összeszedést. Mindenesetre a lova fitt és nyerőképes volt. De Csokányi Lili nem könnyitette meg Niki dolgát. Szonján ült (1. Futam) és a kezdetektől fogva Niki sarkában volt. Egy orrhosszal mégis Csillag orra volt előrébb, és Niki nagyon boldog volt, hogy mostanra még elég volt. A 3. Helyen Gönczi Rebeka végzett Csengével, aki 2010 már a Kishuzár futam gyözett. A 4. helyet Habsburg Zsófia harcolta ki magának Don Pedróval Szarkaláb előtt Habsburg Ildiko és Mylady Habsburg Karoly -Konstantin – Török Szonya es Bezzeg Dani, ugyanugy mint Hantos Adel Toni-val

és Hantos Gyula Lucky Luke-al.

Remelem hogy következő év lehet 2 külön pónifutam inditani – a nagyobb és a kisebb – mert most 3 nagy és 6 kicsi póni állt starthoz.

Viszontlátásra az OTP Világkupán 2013 ….